ΑρχικήΘέσειςΝαυπλία Ενωμένη - Δ....

Ναυπλία Ενωμένη – Δ. Παπαδημόπουλος: Η Καραθώνα ανήκει σε κάθε δημότη και πολίτη.

Η παραλία της Καραθώνας θα πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκει, στο Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση σε κάθε δημότη και πολίτη

Κάθε συζήτηση για την παραλία της Καραθώνας, ως θέση και διεκδίκηση, θα πρέπει να ξεκινά με το αυτονόητο αίτημα να ακυρωθεί η παραχώρηση της παραλίας στο ΤΑΙΠΕΔ, παραχώρηση, η οποία έγινε το 2013 και ολοκληρώθηκε με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση. Η παραλία της Καραθώνας θα πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκει, στο Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση σε κάθε δημότη και πολίτη, όπως άλλωστε και κάθε δημόσιος χώρος και θα πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες όλης της κοινωνίας με απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση.

Παραλία Καραθώνας

Σε κάθε περίπτωση και με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ και ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ να εκπονηθεί από το Δήμο Ναυπλιέων ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την παραλία της Καραθώνας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και σχετικούς επιστήμονες και αυτό το σχέδιο να παρουσιαστεί στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να σταματήσει η διαφαινόμενη πορεία προς την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα. Μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη, σε συνεργασία με ειδικούς, μπορεί ένα ήπιο σχέδιο ανάπτυξης της αγαπημένης μας παραλίας να συντελέσει στην επισκεψιμότητα της περιοχής και ταυτόχρονα στη διεύρυνση της προσφοράς εργασίας, με προτεραιότητα πάντα τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και το σεβασμό προς το περιβάλλον!

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, μετά την παραχώρηση της Καραθώνας στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013, είμαστε μάρτυρες αντίθετης πολιτικής από τους τοπικούς άρχοντες. Αδιαφορία, εγκατάλειψη, περαιτέρω υποβάθμιση της παραλίας (ακόμα και με τη λειτουργία χωματερής). Ενέργειες που φυσικά ρίχνουν νερό στο μύλο του ΤΑΙΠΕΔ και των κερδοσκοπικών ιδιωτικών συμφερόντων, που ονειρεύονται ένα νέο Ελληνικό, με ιδιωτική υπερ-οικοδόμηση. Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια παρουσίασης ολοκληρωμένου σχεδίου και προγράμματος για την παραλία της Καραθώνας. Μέχρι τότε θα είμαστε αυστηροί κριτές αλλά και άγρυπνοι φύλακες του δημόσιου χαρακτήρα της αγαπημένης μας παραλίας και της ελεύθερης πρόσβασης των δημοτών και των επισκεπτών σε αυτήν.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος δήμου Ναυπλιέων

#nafpliaenomeni #dimitriopapadimopoulos

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ