ΑρχικήΘέσειςΝαυπλία Ενωμένη: Ασφάλεια στους...

Ναυπλία Ενωμένη: Ασφάλεια στους χώρους άθλησης

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θεωρεί ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι εξοπλισμένες με αυτόματους απινιδωτές και ιατρικές συλλογές

Ο Δήμος πρέπει πάντα να έχει προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των αθλουμένων και των δημοτών. Η επίσημη αδειοδότηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την άθληση και τη σωματική υγεία, την προστασία, την ασφάλεια και την ενθάρρυνση για άσκηση.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θεωρεί ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι εξοπλισμένες με αυτόματους απινιδωτές, ιατρικές συλλογές αποτελούμενες από μεταφερόμενα φαρμακεία, εξεταστικά κρεβάτια, πτυσσόμενα φορεία, συσκευές παροχής οξυγόνου, φάρμακα και λοιπό ιατρικό εξοπλισμό, με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, για την παροχή πρώτων βοηθειών και την επείγουσα περίθαλψη.

Σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, κολυμβητήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, ΕΚΑΒ και Ερυθρό Σταυρό πρέπει να πιστοποιείται κατάλληλο προσωπικό στη χρήση του ιατρικού εξοπλισμού για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη σε περίπτωση ανάγκης. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν μικρές και μεγάλες διοργανώσεις, αναβαθμιζόμενες διαρκώς.

Για εμάς η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός από την αυτονόητη πιστή εφαρμογή του νόμου, εξασφαλίζεται και με την προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες κάθε διοργάνωσης και κάθε εγκατάστασης. Αναγνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τους νόμους υπάρχει διάκριση και διαμοιρασμός της ευθύνης και των υποχρεώσεων κάθε εμπλεκομένου φορέα, ωστόσο θεωρούμε ότι βασική ευθύνη του Δήμου αποτελεί η εφαρμογή πολιτικής συμμόρφωσης όλων των εμπλεκομένων.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θέτει ως πρωταρχικό της σκοπό τη δημιουργία συνθηκών προστασίας της υγείας και ασφάλειας των αθλουμένων και των φιλάθλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ: ΤΟ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2023

Χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ναυπλιέων...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-10-2023

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ