ΑρχικήΝέαΑνακοινώσειςΗ «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» για...

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» για τη λαϊκή συμμετοχή – Θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας

Στη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» δε θεωρούμε τον Δήμο λάφυρο για πολιτικούς καριέρας, αλλά σύνολο διαδικασιών και κοινωνικών σχέσεων, που μπορεί να ανοιχτεί προς τα έξω, προς τους πολίτες.

Η λογική μας δεν είναι τι μπορούμε να κάνουμε με τον Δήμο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για τον Δήμο, για την πόλη μας.

Για μας η νίκη στις προσεχείς εκλογές και η διακυβέρνηση του Δήμου δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοσκοπός, αλλά συνιστά το μέσο για τον μετασχηματισμό των τοπικών θεσμών, μέσω της συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους, με απώτερο στόχο τη συλλογική και συνεργατική αυτοκυβέρνηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ευρεία, μαζική συμμετοχή αποτελεί η πλήρης αλλά και η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα της τοπικής Αρχής (ετήσιος απολογισμός, δημοσίευση ειλημμένων αποφάσεων) και κυρίως για την πολιτική μας και τους σχεδιασμούς μας, σχετικά με κάθε θέμα.

Επιπλέον, αναγκαίος είναι ο καθορισμός των όρων συμμετοχής των δημοτών, ακόμα και στις πιο ειδικές αποφάσεις (συμμετοχικός προϋπολογισμός), ώστε η δεσμευτικότητά τους να καθίσταται απαρέγκλιτη και αυτονόητη. Κρίσιμα όμως ζητούμενα είναι ο προσδιορισμός των αποφάσεων για τις οποίες η προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών είναι απαραίτητη (τοπικά δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις), καθώς και η διασφάλιση από εμάς, ως δημοτική αρχή, της υλοποίησης των αποφάσεων των πολιτών-δημοτών.

Η πολιτική αυτή της εγγύτητας και της συμμετοχής θα συντελέσει στην άρση της βασικής αντίφασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αφενός, τη μαζικότερη στην Ιστορία συγκέντρωση ανθρώπων στις πόλεις και, αφετέρου, την εντεινόμενη ατομικότητα, μοναχικότητα και εγκατάλειψη. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε, θα «σπάσει» η απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου και οι δημότες θα ενεργοποιηθούν, σχετικά με τα τοπικά ζητήματα, μέσω ποικίλων συμμετοχικών δράσεων.

Η πρότασή μας δεν αποτελεί απλώς μια νέα μέθοδο πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, αλλά κυρίως είναι η σύγκρουση με διαχρονικές παθογένειες και η εναλλακτική στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, που κατακερματίζει την κοινωνία και καθιστά τους ανθρώπους αντίπαλους.

Στη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ονειρευόμαστε και διεκδικούμε έναν Δήμο ανοιχτό, αλληλέγγυο και δημοκρατικό, έναν Δήμο κοιτίδα της πολιτικής έκφρασης και δράσης. Στοχεύουμε σε έναν Δήμο από τον δημότη, με τον δημότη, για τον δημότη.

Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Πορεία για το μέλλον

#nafpliaenomeni

#dimitriopapadimopoulo

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2023

Χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ναυπλιέων...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-10-2023

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ