ΑρχικήΠρόγραμμαΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣΧωροταξικός/Πολεοδομικός σχεδιασμός

Χωροταξικός/Πολεοδομικός σχεδιασμός

Ο χωροταξικός/πολεοδομικός σχεδιασμός αποτελεί τη βάση για την βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του Περιβάλλοντος, τη χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων και την εξάλειψη των προβλημάτων που προκύπτουν από την παρουσία αντικρουόμενων χρήσεων γης. Βασικός πυλώνας ενός σωστού σχεδιασμού είναι η συμμετοχή των πολιτών, σε όλα τα στάδια του, μέσω της διαδικασίας διαβούλευσης για την αποδοχή, την καταγραφή των προβληματισμών τους και την τυχόν υποβολή σχετικών προτάσεων. Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνον τις ήδη διαμορφωμένες χωροταξικές συνθήκες αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον.

Άξονες χωροταξικού σχεδιασμού:

  • Ενίσχυση και αξιοποίηση της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης στα πλαίσια της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης και χωροταξικού σχεδιασμού, με στόχο την ενημέρωση και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων για την αναγκαιότητα ή μη, το μέγεθος και τη μορφή ενός έργου, τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος κ.λ.π.
  • Επανεξέταση, μέσω της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης:
    • του υφιστάμενου σχεδίου πόλης του Ναυπλίου και ανασχεδιασμός του, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
    • της χωροθέτησης και του σχεδιασμού της μαρίνας Ναυπλίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η περιβαλλοντική της αδειοδότηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Ένα σημαντικό έργο με μεγάλες – μεταξύ άλλων – κοινωνικές, χωροταξικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις το οποίο ουδέποτε τέθηκε σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
    • των όρων του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) για την παραχώρηση στο δήμο τμήματος του στρατοπέδου Ναυπλίου, οι λεπτομέρειες του οποίου ουδέποτε έγιναν γνωστές.
ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

Υποδομές

Οι υποδομές πάσης φύσεως (τεχνικές, κτιριακές, λειτουργικές, ψηφιακές κ.α.)...
spot_imgspot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ