ΑρχικήΝέαΔελτία τύπου«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ...

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ:

  • ΤΟ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
  • ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ
  • ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
  • ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ

Η δημοτική παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», πιστή στις υποσχέσεις της, ενημερώνει τους συμπολίτες για τη στάση της στα Δημοτικά Συμβούλια και τον τρόπο που προκρίνει για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων της πόλης.

  • Υποβάλλαμε ερώτημα στη Δημοτική Αρχή για την ποιότητα του νερού ύδρευσης, δεδομένου ότι από το καλοκαίρι έχει εκδοθεί ανακοίνωση ότι στις βρύσες μας τρέχει νερό Αναβάλου μη πόσιμο και από τότε οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί για τίποτε άλλο. Μετά από συζήτηση έγινε δεκτό το αίτημά μας για ενημέρωση των πολιτών από τη ΔΕΥΑΝ για την ποιότητα του νερού.
  • Για το Γηροκομείο ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση για την οικονομική του κατάσταση και δηλώσαμε ότι διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιβίωση του ιδρύματος. Για τον σκοπό αυτό προτείναμε: «κοινή άνοδο στην Αθήνα Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και Βουλευτών για συνάντηση με τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς ώστε να δοθεί μια γενναία ρύθμιση χρεών, που είναι το πρώτο βήμα για την εξυγίανσή του».
  • Για την Καραθώνα, με αφορμή το κλάδεμα των ευκαλύπτων χωρίς καμία ενημέρωση του Δήμου Ναυπλιέων, από «εργολάβο της ΔΕΗ». Ζητήσαμε την άδεια του δασαρχείου για την κοπή και δηλώσαμε πως διαφωνούμε με τη λογική ότι «Η Καραθώνα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν μας πέφτει λόγος». Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής και δεν αμελούμε τις υποχρεώσεις του Δήμου για καθαριότητα και εργασίες πυρασφάλειας στην Καραθώνα.
  • Για την έγκριση δαπανών για Δημοτικά έργα η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Υπερψηφίζουμε ό,τι έχει αρχίσει και υπάρχει κίνδυνος να φορτωθούν νέα χρέη στον Δήμο και στους πολίτες (που έτσι κι αλλιώς πληρώνουν υπερβολικά δημοτικά τέλη). Απαιτούμε από τους εισηγητές νέων έργων να ενημερώνουν με ποια ιεράρχηση προτείνουν την έγκριση νέων δαπανών. Η διάθεση αποσπασματικά χρημάτων εδώ κι εκεί (π.χ. συγκοινωνιακή μελέτη για 100 μέτρα δρόμο) απλώς διαιωνίζει την κακοδιαχείριση και τελικά χρεώνει τους συμπολίτες.
  • Τέλος, για την ονομασία δρόμου μέσα σε Αρχαιολογικό χώρο (!!!) ο οποίος έχει παράνομα διανοιχθεί επί Χούντας αρνηθήκαμε τη θετική ψήφο, γιατί με αυτό τον τρόπο δυσφημούμε το όνομα της Αρχαιολόγου, που θέλουμε να τιμήσουμε. Στον χώρο του φρουριακού συγκροτήματος της Ακροναυπλίας πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις, εάν θέλουμε να τον συντηρήσουμε, να τον αναδείξουμε και να ωφεληθεί το Ναύπλιο πολιτιστικά και τουριστικά.

Αυτές ήταν οι παρεμβάσεις του επικεφαλής της παράταξής μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ στα πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» συνεχίζει τις παρεμβάσεις της με ήπιο και πολιτισμένο τρόπο όπως αρμόζει στην ιστορία της πόλης μας και στο ήθος των κατοίκων της. Αντιπολίτευση δημιουργική και ολοκληρωμένη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά Συμβούλια. Συζήτηση και πληροφόρηση με το σύνολο των πολιτών έξω από τα θεσμοθετημένα όργανα. Αυτή θα είναι η τακτική μας.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος

Επικεφαλής «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Η πρώτη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» πραγματοποιήθηκε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2023

Χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ναυπλιέων...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ