ΑρχικήΝέαΑνακοινώσειςΗ αλήθεια για τα...

Η αλήθεια για τα «έργα» στην Αγία Τριάδα

Το τελευταίο διάστημα, η νυν δημοτική αρχή έχει πολλές φορές αναφερθεί στην Αγία Τριάδα. Χαρακτηριστικές σχετικές δηλώσεις αποτελούν οι ακόλουθες: «Στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) ανακαινίσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια το κλειστό γυμναστήριο… Η διεξαγωγή της Μεσογειάδας Κορασίδων Handball πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε τον τόπο μας σε όλο τον πλανήτη…. Υδροδοτούμε πλέον την πρωτεύουσα της Δ. Ε. Μιδέας με νερό από τις πηγές της Λέρνης!… Βελτιώσαμε το προαύλιο του Νηπιαγωγείου , του Γυμνασίου και του Λυκείου!…. Αλλάξαμε και αναβαθμίσαμε τον οδοφωτισμό με νέους λαμπτήρες led εξοικονόμησης ενέργειας!… Επενδύουμε στην παιδεία με το έργο της προσθήκης αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο!… Ολοκληρώνουμε τις υποδομές ολοκληρώνοντας το αποχετευτικό δίκτυο!… Αναπλάθουμε την κεντρική πλατεία με φυτεύσεις , παιδική χαρά και πιο νέο σχεδιασμό!… Και συνεχίζουμε…»

Είναι ολοφάνερο ότι την, επί 12 συνεχόμενα χρόνια, δημοτική αρχή δεν την ενδιαφέρει η ουσία αλλά η επικοινωνία. Οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, που βιώνουν την εγκατάλειψη τόσων χρόνων, το γνωρίζουν πολύ καλά. Ήρθε η ώρα να το μάθουν και όλοι οι υπόλοιποι δημότες.

1. Το Κλειστό Γυμναστήριο, που με «καμάρι» αναφέρεται ως έργο της δημοτικής Αρχής, «που έκανε την περιοχή γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη», στην πραγματικότητα είναι έργο, που ξεκίνησε το 1988 (!), έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα μόλις ενάμιση χρόνο και ήταν ξανά κλειστό για 6 χρόνια λόγω ανακατασκευής. Ουδείς ενημέρωσε ποτέ τον αθλητικό κόσμο γιατί άργησε τόσο πολύ να λειτουργήσει και ουδείς μας πληροφόρησε γιατί ξαναέκλεισε. Το γεγονός ότι -μαζί με την Περιφέρεια- παραδόθηκε λίγους μήνες πριν τις εκλογές προς χρήση, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να πιστωθεί ως επιτυχία στη νυν δημοτική αρχή.

2. Το θέμα της υδροδότησης δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού, από τη στιγμή που οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού συνεχίζουν να κάνουν χρυσές δουλειές εδώ και δεκαετίες.

3. Το να θεωρούνται οι ελαιοχρωματισμοί των προαυλίων Σχολείων με χαρούμενα χρωματάκια «βελτίωση» και να αποτελούν καύχημα για οποιονδήποτε, δείχνει έλλειψη σοβαρότητας.

4. Η αλλαγή του φωτισμού ήταν από τα ελάχιστα έργα, που έγιναν, αποτελεί ωστόσο μια σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων και των παραλείψεων.

5. «Επένδυση στην Παιδεία» θεωρείται η προσθήκη αιθουσών, η οποία εδώ και μήνες διαφημίζεται ως «νέο σχολείο». Ένα Σχολείο, που φθίνει διαρκώς σε αριθμό μαθητών, που θυσίασε ότι πολυτιμότερο είχε, το προαύλιό του αλλά και έχασε έναν, δικό του, τεράστιο χώρο 6 στρεμμάτων ο οποίος έμεινε για πάντα αναξιοποίητος.

6. Το αποχετευτικό δίκτυο και η ολοκλήρωση των υποδομών, θα ήταν σίγουρα ένα έργο πνοής, αν γινόταν οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή και όχι ελάχιστα πριν τις εκλογές, για να αποτελέσει ένα ακόμα προεκλογικό «πυροτέχνημα».

7. Η πολυδιαφημιζόμενη εδώ και χρόνια ανάπλαση του Πάρκου -και όχι της Πλατείας-, γίνεται εσπευσμένα και με αλλοπρόσαλλα σχέδια, χωρίς αρχικά μάλιστα το Μνημείο Ηρώων και μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες με αυτό, με Παιδική Χαρά αλλά με ελάχιστο χώρο για παιχνίδι και με πλήθος αντιφατικών απόψεων για τον πραγματικό σκοπό της. Κι αυτό το έργο, στο βωμό της προεκλογικής προπαγάνδας.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

• Η περιοχή της πρώην Λαϊκής αγοράς έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, καθώς η μεταφορά της ερήμωσε τις πέριξ γειτονιές.

• Η περιοχή του παλιού Δημαρχείου με την μικρή πλατεία έχει αφεθεί στο έλεος Θεού και δημάρχου. Από μια περιοχή που έσφυζε από ζωή, μετατράπηκε σε έναν σκοτεινό και απρόσιτο εμπορικά χώρο. Τα Ιατρεία έχουν μεταφερθεί. Η παιδική χαρά εξαφανίστηκε. Οι δρόμοι έχουν το μαύρο τους το χάλι. Στο πρώην Δημαρχείο λειτουργεί μόνο ένα ΚΕΠ, ενώ ο στολισμός του θεοσκότεινου κόμβου κατά την περίοδο των εορτών, μόνο θλίψη προκαλεί εδώ και χρόνια.

• Ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Τριάδας τόσο στην άνοδο -προς Σχολεία- όσο και στην κάθοδο -προς Άργος- αποτελεί, με την τραγική επί χρόνια κατάστασή του, την ύψιστη Ύβρι προς τους κατοίκους του χωριού αλλά και προς όλους, όσοι περνούν από κει πηγαίνοντας προς τα χωριά τους. Μόνο και μόνο το ότι δύο φορές το χρόνο παρελαύνει εκεί η νεολαία του πρώην δήμου Μιδέας, θα έπρεπε να κάνει τους ανθρώπους που επί 12 χρόνια τον διοικούν, να κοκκινίζουν.

• Το Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας, εξαντλεί τα τελευταία δύο χρόνια τις αθλητικές του δραστηριότητες σε διοργάνωση πανηγυριών. Η θλίψη για την εγκατάλειψη της ποδοσφαιρικής ομάδας, συνοδεύεται από την ερημοποίηση του γηπέδου της. Επιπλέον αθλητικοί χώροι, παρά την χρόνια απαίτηση των κατοίκων, δεν υπάρχουν στο σχεδιασμό αλλά ούτε και στη σκέψη της δημοτικής αρχής.

• Η Κεντρική Πλατεία της Αγίας Τριάδας, αποτελεί τόπο συγκέντρωσης σκουπιδιών, τα οποία αφήνονται στην τύχη τους επί ημέρες. Μια απαράδεκτη εικόνα για τους περίοικους, αλλά και μια τρανταχτή δυσφήμιση για κάθε υπεύθυνο. Τα φετινά Χριστούγεννα, τοποθετήθηκε ένα μισόξερο δεντράκι με υποτυπώδη φωτισμό, ενώ στους γύρω χώρους τα παρτέρια ήταν επί μέρες γεμάτα από σκισμένες σακούλες σκουπιδιών. Μια εικόνα που δεν συγκίνησε, επί αρκετό διάστημα, ΚΑΝΕΝΑΝ. Οι σπασμένες μαρμαρόπλακες στα πεζοδρόμια, αποτελούν, επί χρόνια, τον μόνιμο εφιάλτη για τα αυτοκίνητα, που παρκάρουν εκεί, ενώ τα αγριόχορτα καθαρίζονται μόνο λίγο πριν το πανηγύρι της ομώνυμης Εκκλησίας.

• Μόνιμη απειλή για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών, εδώ και χρόνια, αποτελεί η ανεξέλεγκτη διέλευση τροχοφόρων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των παιδιών από τα Σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Είναι θαύμα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα. Σχολικός τροχονόμος; Άγνωστη λέξη.

ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ» ΤΗΣ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ.

#nafpliaenomeni

#dimitriopapadimopoulo

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2023

Χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ναυπλιέων...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-10-2023

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου...
spot_imgspot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ