ΑρχικήΝέαΕπικαιρότηταΗ «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΓΙΑ...

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σήμερα, 7 Απριλίου, τιμάμε την παγκόσμια ημέρα Υγείας και γιορτάζουμε τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η 7η Απριλίου καθιερώθηκε ως ημέρα Υγείας, το 1950, αλλά τα αιτήματα που σχετίζονται με την υγεία είναι, δυστυχώς, διαχρονικά. Η σημερινή ημέρα επικεντρώνεται στα προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Η υγεία, αναμφισβήτητα, αποτελεί αγαθό και ως αγαθό θα πρέπει να προσφέρεται ισότιμα σε όλους. Η υγειονομική κρίση, λόγω της πρόσφατης πανδημίας, απέδειξε ότι στην υγεία δε χωρούν ούτε διαχωρισμοί ούτε κοινωνικές ανισότητες. Οι δημόσιες δομές υγείας, άλλωστε, «σήκωσαν το βάρος» της φροντίδας του πληθυσμού, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Η ισχύουσα νομοθεσία καθορίζει τις αρμοδιότητές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα παρέμβασης σε δεκάδες πεδία που άπτονται θεμάτων σωματικής και ψυχικής υγείας και φροντίδας του πληθυσμού. Η πολιτική βούληση και το ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι απαραίτητα, ώστε να αξιοποιήσει ο Δήμος μας όλες τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία δυνατότητες προαγωγής της υγείας.

Το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι ύψιστης σημασίας και η προάσπιση και αναβάθμισή του συνιστά ευθύνη και στόχο όλων μας.

#nafpliaenomeni

#dimitriopapadimopoulo

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2023

Χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ναυπλιέων...

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-10-2023

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου...

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ

Άρθρο του Δημοσθένη Κ. Δρούγκα Περιφερειακού συμβούλου Αργολίδας Υποψήφιου Δημ. Συμβούλου...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=1lMCU3-22Cc&ab_channel=%CE%95%CE%94%CE%A9%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%9F%CE%A3 Πραγματοποιήθηκε στις 04-10-2023 με μεγάλη επιτυχία, η κεντρική προεκλογική...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ