ΑρχικήΝέαΑνακοινώσειςΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΡΟΝΗΣΙΔΑΣ...

Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΡΟΝΗΣΙΔΑΣ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

Η αναστήλωση της καστρονησίδας Μπούρτζι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, την υλοποίησε από αρχή μέχρι τέλος το Υπουργείο Πολιτισμού (Δημόσιος φορέας και όχι ιδιωτικός). Οι εργασίες αυτές ήταν αναγκαίες να γίνουν για την συντήρηση και την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μέρους. Στοίχισαν 2.700.000 ευρώ. Εάν συγκρίνουμε το ποσό αυτό με τα έργα που γίνονται με ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων (πλατείες, πάρκα, τρίγωνα κλπ.) θα βρούμε τεράστιες διαφορές στο κόστος, δεδομένου ότι στο Μπούρτζι απαιτήθηκε η δια θαλάσσης μεταφορά όλων των υλικών, χρησιμοποιήθηκε εξειδικευμένο προσωπικό και επιβλέποντες ειδικοί επιστήμονες. Ο Ναυπλιακός λαός βλέπει, συγκρίνει και κατανοεί πού γίνονται σπατάλες και υπερκοστολογίσεις.

Ο Δήμος Ναυπλιέων δεν συμμετέχει και τώρα πουθενά στη διαχείριση της καστρονησίδας. Αντ αυτού το ΥΠ.ΠΟ. υπέγραψε μνημόνιο με την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, θυγατρική του Υπερταμείου). Η ΕΤΑΔ έχει πολλές φορές λειτουργήσει ως προπομπός ιδιωτικοποιήσεων. Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ δεν συμφωνεί με αυτή την συμμετοχή, στη θέση της ΕΤΑΔ έπρεπε να εκπροσωπείται η τοπική κοινωνία είτε μέσω του Δήμου, είτε της Περιφέρειας, είτε κάποιου Δημοτικού Οργανισμού.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ελπίζουν το ανακαινισμένο Μπούρτζι να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και μορφωτικούς σκοπούς. Για αυτό προτείνουμε:

α) μειωμένο (ή και δωρεάν) εισιτήριο για τους δημότες Ναυπλίου,

β) Καθιέρωση μιας δωρεάν εκδρομής για όλους τους μαθητές του Ναυπλίου κάθε έτος στο Μπούρτζι (σήμερα, τα περισσότερα παιδιά δεν το έχουν επισκεφθεί)

γ) Καθιέρωση ημερομηνιών δωρεάν εισόδου 19/6 (απελευθέρωση Μπουρτζιού), 30/11 (απελευθέρωση Ναυπλίου), 1/2 (Αγίου Αναστασίου) καθώς και των Θεοφανίων και των Εθνικών Εορτών.

Τόλης Κοΐνης

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος

για το Δήμο Ναυπλιέων

με τη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ: ΤΟ...

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Η πρώτη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» πραγματοποιήθηκε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...
spot_imgspot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ