ΑρχικήΝέαΑνακοινώσειςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΙΑ...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΑΠΗΣ

Τους βλέπουμε όλοι σχεδόν καθημερινά. Νέα παιδιά, φοιτητές, που κουβαλούν τα σύνεργα των προσπαθειών τους με βροχή, με κρύο ή με καύσωνα από το «Φωτόνιο» στην Αγία Μονής, προς το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, στο Γήπεδο. Τους βλέπουμε και ανομολόγητα ντρεπόμαστε. Καιρός είναι να αντιδράσουμε.

Ο Δήμος, ως συνολικός εκφραστής πολιτικής στην πόλη, αδιαφορεί. Το Πανεπιστήμιο του είναι κάτι ξένο. Την ίδια συμπεριφορά είχε επιδείξει πριν από μερικά χρόνια και για την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και την χάσαμε, μεταφέρθηκε στο Άργος. Οι Πανεπιστημιακές σχολές όμως είναι παράγοντας προόδου για κάθε πόλη και για κάθε Δήμο. Ειδικά στο Δήμο μας, τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στην πολιτιστική, μορφωτική αλλά και τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Η θέση του Ναυπλίου μεταξύ τριών Αρχαίων θεάτρων, τριών Μυκηναϊκών ακροπόλεων και Μεσαιωνικών κάστρων είναι προνομιακή. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε το Ναύπλιο ως έδρα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων αυτών.

Σήμερα, με συνέντευξή του καθηγητή κ. Λεοντάρη, αναδεικνύονται όλα τα ζητήματα των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στο Δήμο μας. Η προβληματική πρόσβαση στο κτίριο του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, η έλλειψη εστίας στέγασης των φοιτητών. Στην ουσία προβάλλεται το γενικότερο πρόβλημα της διαβίωσης των φοιτητών στην πόλη μας. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, έχει δίκιο ο κ. καθηγητής.

Η παράταξή μας «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ θα ξεκινήσουμε άμεσα διάλογο με όλους τους αρμοδίους των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της πόλης μας, με τους καθηγητές, με τους φοιτητές, έτσι ώστε, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να οδηγηθούμε σταδιακά σε μια συνολική προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μια συμφωνία, που θα οδηγήσει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών και στην ουσιαστική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν το ανθρώπινο δυναμικό των Τμημάτων που λειτουργούν στην πόλη μας.

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ: ΤΟ...

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Η πρώτη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» πραγματοποιήθηκε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ