ΑρχικήΝέαΕπικαιρότηταΤι είναι η ΝΑΥΠΛΙΑ...

Τι είναι η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

γράφει ο Παύλος Κουτρουφίνης

Υπ. Σύμβουλος Ναυπλίου «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» – ψυχοθεραπευτής

Τι είναι η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ξεκίνησε την Άνοιξη του 2022 ως μια ολιγάριθμη συλλογικότητα ανθρώπων της πόλης, οι οποίοι μοιράζονταν κοινές αγωνίες κι οράματα. Εξελίχθηκε στην σημερινή πλατιά δημοκρατική προοδευτική δημοτική παράταξη που διεκδικεί με παρρησία την ψήφο του ΝΑΥΠΛΙΑΚΟΥ λαού.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ενώ ξεκίνησε ως όραμα λίγων, σήμερα έγινε η ΑΝΑΓΚΗ των πολλών.

Δομήθηκε με συλλογικές διαδικασίες σιγά – σιγά κι ωρίμασε μέσα από αυτές.

Είναι άξιο να δώσουμε λίγο χώρο για να κατανοήσουμε ότι όλα όσα πρεσβεύει (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) δεν είναι τα συνήθη κούφια λόγια, είναι η φυσική συνέπεια της βιωμένης εμπειρίας μέσα από τις ίδιες διαδικασίες που την δημιούργησαν.

Ορίσαμε το οργανωτικό, το συντονιστικό από ομάδες πολιτών που κινητοποιήθηκαν και δούλεψαν. Οι προτάσεις ήταν συνέπεια της αλληλεπίδρασης με την κοινωνία του Ναυπλίου κι έγιναν αντικείμενο δουλειάς και παραγωγής πολιτικής με δομή, στόχο και κυρίως πολιτική βούληση.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος συνεπώς εκπροσωπεί την παράταξη μέσα από διαδικασίες ανάδειξης της ίδιας της συλλογικότητας. Είναι πρώτος από διαδικασία επιλογής, μεταξύ ίσων. Στο πρόσωπο του ενός συμπυκνώνεται κι εκπροσωπείται η συλλογικότητα, ελέγχεται με δημοκρατικές διαδικασίες, που ενέχουν διαφάνεια κι ισοτιμία.

Τι θέλει η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Ο τρόπος της οργάνωσης και λειτουργίας της ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ αντανακλά εν πολλοίς τον συλλογικό τρόπο της διοίκησης που προτείνουμε κι επιδιώκουμε επιτέλους να εφαρμοστεί, γιατί μας αξίζει.

Τα προβλήματα είναι προβλήματα των πολλών κι επομένως οι λύσεις απαιτούν συλλογικότητα και συνεργασία. Οι πεφωτισμένοι «φωστήρες» της πολιτικής, με τις πελατειακές λίστες υποψηφίων, αποτελούν σε κάθε τόπο μια ελίτ η οποία είναι μέρος του προβλήματος το οποίο διατείνεται ότι θέλει να λύσει. Χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες, θεατές στο ίδιο έργο, εναλλαγής κι ανταλλαγής ίδιων προσώπων με ίδιες νοοτροπίες στην μητέρα των μαχών, της μάχη της καρέκλας. Σε αυτή την κενοδοξία, την κούφια προσωπική φιλοδοξία ο λαός αναθέτει με «απ’ ευθείας» ανάθεση, τις λύσεις για τα προβλήματά του, μάταια όμως κι αιωνίως περιμένει.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, επιμένει

Οι λύσεις έρχονται μόνο από τον ίδιο τον λαό. Έτσι, όταν φτιάχνεις ένα επαρκές πλαίσιο (τοπικά συμβούλια, λαϊκές συνελεύσεις) που σέβεσαι ως Αρχή και στηρίζεις, ώστε να μπορεί ο λαός να έχει φωνή που ακούγεται, τότε εκείνος γίνεται ενεργός, συμμέτοχος κι αρωγός στην κοινή προσπάθεια για το μέλλον που του αξίζει. Τότε μόνο τα πράγματα αλλάζουν έτσι αλλάζουμε κι εμείς, αλλάζοντας τα πράγματα.

Όσοι θέλουν τον λαό μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων έχουν ιδιοτελείς σκοπούς κι αυτό τεκμηριώνεται από την εμπειρία κι αποτελεί πια, κοινό μυστικό.

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ γιατί

Γιατί, μείναμε μακριά από κάθε συναλλαγή, από το αποκρουστικό, αναχρονιστικό πολιτεύεσθαι, δούναι και λαβείν, πόσες ψήφοι για ποιες και πόσες θέσεις και στρωθήκαμε στη δουλειά.

Γιατί, μετά το διακηρυγμένο πλαίσιο αρχών, χτίσαμε μεθοδικά μέσα στο χρόνο, ένα δυναμικό συμπεριληπτικό πρόγραμμα με προτάσεις για όλα τα βασικά θέματα.

Γιατί, διερευνήσαμε τις δυνατότητες υλοποίησης, οριοθετήσαμε τους στόχους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.

Γιατί οι κοινωνικές συμμαχίες χτίζονται με κοινωνικές διεργασίες εντός της κοινωνίας κι όχι με συμφωνίες σε δικηγορικά γραφεία με την κοινωνία απούσα.

Γιατί, έχουμε πρόγραμμα Πρόγραμμα – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ – Ναυπλία Ενωμένη, Πορεία για το μέλλον (nafpliaenomeni.gr),

Γιατί έχουμε αρχές Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» για τη λαϊκή συμμετοχή – Θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας – Ναυπλία Ενωμένη, Πορεία για το μέλλον (nafpliaenomeni.gr)

Γιατί είμαστε συνεργάτες κι έχουμε διάθεση συνεργασίας δια-παραταξιακά αλλά και δια-δημοτικά

Τέλος είναι προφανές, γιατί είμαστε έτοιμοι.

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ: ΤΟ...

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Η πρώτη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» πραγματοποιήθηκε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκε δυστυχώς από την πλειοψηφούσα...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Ναυπλιέων, που...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ