ΑρχικήΝαυπλία ΕνωμένηΚοΐνης Απόστολος του Παναγιώτη

Κοΐνης Απόστολος του Παναγιώτη

Εζητήθην παρά τοις αρμοδίοις του συνδυασμού «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» να δώσω ένα βιογραφικό και μια φωτογραφία για να παρουσιασθώ και εγώ ως καθώς πρέπει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Διαφώνησα.

«ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» δεν υπήρξα, δεν είμαι και δεν θα είμαι. Όποιος ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του οφείλει να παρουσιάζει το αληθινό του πρόσωπο. Η κοινωνική συμβατικότητα μου προκαλεί απέχθεια.

«Φωτογραφία», πάλι με προβλημάτισε ποια να στείλω. Σε αυτές τις εκλογές γίνεται σουξέ με φωτογραφίες υποψηφίων μπροστά στο Μπούρτζι ή πάνω στην Ακροναυπλία με φόντο την παλιά πόλη (λες και είναι τουρίστες…). Ανακάλυψα πως διαθέτω μόνον μία φωτογραφία (κι εκείνη οικογενειακή) με φόντο το Μπούρτζι, τραβηγμένη το 1962 (ήμουν τότε 5 χρονών, μπορείτε να υπολογίσετε την ηλικία μου)… την είχε τραβήξει ο αείμνηστος χιουμορίστας συγγραφέας Γιώργος Καραμάνος.

Διάλεξα, λοιπόν, μια φωτογραφία να μιλάω σε Αργείους (!!!). (Βλέπετε τον παλιό Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Θωμόπουλο μπροστά μου). Απόδειξη ότι δεν έχω σταματήσει να μιλάω απέναντι σε οποιοδήποτε κοινό – φιλικό ή εχθρικό – και να διατυπώνω την άποψή μου ή να υποβάλλω ερωτήματα. Αυτό το γνωρίζουν οι συμπολίτες που με παρακολουθούν να δημοσιεύω είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στα έντυπα, είτε να συμμετέχω σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Το εκτιμούν; Δεν είμαι βέβαιος. Έστω ότι επικροτούν τη στάση μου, εάν δεν με ψηφίσουν, απλώς θα αποδειχθεί το άτοπο.

Δυο φορές στο παρελθόν επιχείρησα να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος. Με δυο εξαιρετικούς υποψήφιους Δημάρχους, τον ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΑΤΖΙΟ και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ. Απέτυχα. Προηγούμενα είχα συμμετάσχει δυναμικά, χωρίς να θέσω υποψηφιότητα, στις προεκλογικές εκστρατείες του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΟΛΑ το 1978 και του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΙΔΗ (1982 ΚΑΙ 1986)

Το επεσήμανα στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟ… τις περισσότερες φορές έχω χάσει… Ο γιατρός όμως είναι και επίμονος και μεθοδικός και αισιόδοξος. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. «Θέλουμε ανθρώπους με αξιοπρέπεια». Ο μόνος τρόπος να βγει το Ναύπλιο από το τέλμα. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόκληση.

«Γράψε βιογραφικό»… Έχω κάνει τόσα πολλά, που αν δεν έχουν γίνει αντιληπτά, τότε σημαίνει ότι έχω αποτύχει και κατεβαίνω μάταια στις εκλογές. Μαθηματικός σε Φροντιστήρια, Μαθηματικός σε σχολεία της περιοχής (Αγία Τριάδα και Ναύπλιο) [Πιστεύω ότι έχω αξιολογηθεί θετικά από τους μαθητές μου… το βλέπω όταν ακούω στο δρόμο το «γειά σου, Δάσκαλε», ύψιστη τιμή.], Πρόεδρος στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου (άμισθη θέση), Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο (πάλι άμισθη θέση), Εκπρόσωπος Τύπου στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 και του 2009 (όταν φέραμε τα καλύτερα αποτελέσματα). Έχω εκφωνήσει δημόσια πάνω από τριάντα ομιλίες σε δοξολογίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ. Έχω εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Οι Οθωμανίδες κυρίες του Ναυπλίου». Έχω δημοσιεύσει πάνω από 400 (!!!!) άρθρα στην ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ (για δυο χρόνια ήμουν και εκδότης της) στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ … μέχρι και ρεπορτάζ του Πανναυπλιακού στην εφημερίδα ΟΜΑΔΑ (του συγκροτήματος Λαμπράκη)… όταν η ομάδα μας έπαιζε Β’ Εθνική.

Είμαι τριαντατέσσερα χρόνια παντρεμένος με την ΜΑΡΙΑ ΔΟΝΤΑ, φιλόλογο, που έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην πόλη είτε σαν υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είτε με τα εθελοντικά προγράμματα στη Βιβλιοθήκη. Έχω έναν γιο… που έχει τον δικό του πολιτικό λόγο και τον διατυπώνει με δυναμισμό και θάρρος… έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, έχει δυο μεταπτυχιακά και μπαίνει στον επαγγελματικό στίβο. Συμμετέχει ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Ναυπλίου με την ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ.

Δεν έχω διστάσει να διατυπώσω απόψεις… (δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω αυτάρεσκα αιρετικές, με στόχο να διαφοροποιηθώ από τους άλλους).

Ναι, είμαι ακόμα σοσιαλιστής

Ναι, θεωρώ ότι η Μαρξιστική Διαλεκτική παραμένει ο σωστός τρόπος ερμηνείας του κόσμου.

Ναι, είμαι ακόμα πατριώτης (πιστεύω ότι τα δεινά του τόπου και του λαού οφείλονται στην ξένη εξάρτηση, σύμφωνα και με τις ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ).

Ναι, είμαι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Ναι, στηρίζω την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όχι από μεταφυσική αναζήτηση, αλλά ως το αναγκαίο συστατικό συνεκτικότητας της κοινωνίας μας απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση.

Ναι, στηρίζω ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις όταν αυτές λειτουργούν ενάντια στην κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος. Τις αντιπαλεύω όταν λειτουργούν ως πρόσχημα παράνομου πλουτισμού.

Απεχθάνομαι τους καιροσκόπους, τους αλαζόνες , τους επιβήτορες της εξουσίας…

Απεχθάνομαι όσους βάζουν την τσέπη τους πάνω από την κοινωνία.

Μου είπαν… «Πώς εσύ ένας «αριστοκράτης Ναυπλιεύς» πας μαζί με τους Μανεσιώτες και τους Γκερμπεσιώτες;»

Τους εξηγώ ήρεμα… α) Να αφήσουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις όταν μιλάν μαζί μου και β) Η οικογένειά μου από τα χρόνια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΣΤΑΣΗΣ βρέθηκε στην ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ της ιστορίας… μαζί με τους Μανεσιώτες και τους Γκερμπεσιώτες.

Συμπορεύομαι στα πλαίσια της ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ με συμπολίτες που ο καθένας έχει την δική του ιστορία, τις δικές του πολιτικές αντιλήψεις, τη δικιά του θεώρηση για τον κόσμο. Μας συνδέει όμως όλους μια ΑΞΙΟΠΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, δημόσια και ιδιωτική.

Μας συνδέει η αγωνία για το Ανάπλι μας. Μας συνδέει η αποφασιστικότητα για το μέλλον της πόλης.

Συμπορεύομαι με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟ, την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου.

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ: ΤΟ...

«ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Η πρώτη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» πραγματοποιήθηκε...

Γαμβρουλά Αικατερίνη

Διευθύντρια ψυχιατρικού τομέα Γ.Ν. Αργολίδας από το 2016. Ψυχίατρος- συστημική...

Διαμαντής Κωνσταντίνος

Αγαπητοί συμπολίτες, Είμαι ο Κωνσταντίνος Διαμαντής, 26 ετών, και έχω...

Καστραντά Νεκταρία

Ονομάζομαι Νεκταρία Καστραντά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νέα Τίρυνθα....
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ