ΑρχικήΠρόγραμμαΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΥποστήριξη και αλληλεγγύη

Υποστήριξη και αλληλεγγύη

Η κοινωνία μας και σε συγκεκριμένο επίπεδο ο τόπος μας δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες από διαχρονικές κρίσεις (οικονομικές, υγειονομικές, επισιτιστικές). Αντιμέτωπο με τις κρίσεις αυτές, το άτομο, οδηγείται στην ανασφάλεια, το άγχος, την κατάθλιψη, την απομόνωση και εν τέλει στην εξάρτηση (κάθε είδους), βυθιζόμενο στην ενοχή της εξατομίκευσης του προβλήματος, α-κινητοποιημένο, «σκρολάροντας» στις οθόνες των κινητών, για μια πρόσκαιρη ανακούφιση. Η ανθεκτικότητα της κοινωνίας σε όλα τα παραπάνω, έγκειται στο ανθρώπινο δίκτυο, το δίκτυο της αλληλεγγύης. Θεωρούμε πως ο Δήμος οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αυτές τις δύσκολες ώρες, να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να σταθεί αλληλέγγυος, οδηγός και συνεργάτης του ανθρωπίνου δικτύου, αρωγός με έντονη δράση και πρωτοβουλία, με όραμα, πρόγραμμα, στόχο και σκοπό.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε:

  • Ίδρυση δημοτικού Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.Σ.), με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων δημοτών μας, τη διασύνδεση με κάθε άλλη δομή που άπτεται των προβλημάτων αυτών, την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης της ψυχικής και κοινωνικής υγείας των κατοίκων του Δήμου μας, την καταγραφή και μελέτη των αναγκών των δημοτών καθώς και την διαδημοτική και πανελλήνια συνεργασία με Υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς.  
  • Αγκάλιασμα και ενίσχυση του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, σε αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές που λειτουργούν τον θεσμό αυτό σήμερα.
  • Υποστήριξη στην υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή επίδομα στέγασης, για πιστοποίηση αναπηρίας, συντάξεων γήρατος σε ανασφάλιστους και άλλα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
  • Δημιουργία κινητής μονάδας κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να προσεγγίσει και να εξυπηρετήσει τους πολίτες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και σε επίπεδο γειτονιάς – περιοχής.
  • Αποκέντρωση δομών υποστήριξης της τρίτης ηλικίας.
  • Μειωμένα δημοτικά τέλη για τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τους άνεργους, τους άπορους και τις πολύτεκνες οικογένειες.
  • Επιδότηση οικιακών τιμολογίων ύδρευσης.
  • Παροχή διατακτικών («voucher») για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από παντοπωλεία και υπεραγορές του Δήμου στους κατόχους βιβλιαρίου απορίας και στους υπερήλικες.
  • Συνεργασία με ομάδες εθελοντών (δασοπροστασίας, αιμοδοσίας, βοήθειας ηλικιωμένων κλπ) με σκοπό τη δημιουργία ενός ενεργού κοινωνικού δικτύου, την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και της συμμετοχής του πολίτη στη ζωή του Δήμου.
ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε ολόκληρο το πρόγραμμά...

Πολιτισμός από όλους και με όλους

Θεωρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλέον κατάλληλος...

ΝΕΟΛΑΙΑ

Ο Δήμος θα πρέπει με πρωτοβουλίες του να συμβάλει...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη να δώσει...

Φροντίδα για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς του Δήμου μας!

«Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ