ΑρχικήΠρόγραμμαΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ«Ανακύκλωση» της κακοδιαχείρισης και...

«Ανακύκλωση» της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης δημόσιου χρήματος στην πηγή!

Τα απορρίμματα της πόλης μπορούν (και πρέπει) να αξιοποιηθούν εκ νέου. Μέσω ενός δημόσιου τοπικού συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, θα μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που μεταφέρονται και τα έξοδα του Δήμου για τη μεταφορά αυτή. Έτσι με τη σωστή αυτή διαχείριση θα μειωθεί το ύψος των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών, που πληρώνουν σήμερα οι δημότες.

Ας μην κρυβόμαστε: Επί δεκαετίες οι εκάστοτε δημοτικές αρχές έμειναν αδιάφορες και αδρανείς και κατέφυγαν στις εύκολες – πλην όμως καταστροφικές – λύσεις της ανεξέλεγκτης αποκομιδής των σκουπιδιών σε παράνομες χωματερές. Τις συνέπειες των χρόνιων παθογενειών ενός απόλυτα διεφθαρμένου και βλαβερού προς το περιβάλλον μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο ευθύνονται και οι ΟΤΑ και η κεντρική κυβέρνηση, τκαλούνται τώρα να πληρώσουν οι δημότες της πόλης μας μέσω των υπέρογκων δημοτικών τελών και της οικονομικής αβεβαιότητας ενός καταχρεωμένου Δήμου.

Σήμερα πρέπει να πάρουμε όλοι καθαρή θέση: Στοχεύουμε σε έναν Δήμο οικολογικό και συντονιστή μιας σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων, θέλουμε δημότες ενημερωμένους, ευαισθητοποιημένους και συμμετέχοντες. Θέλουμε μια καθαρή πόλη, απαλλαγμένη από τα μη ανακυκλώσιμα βαρίδια του παρελθόντος.

  • Άμεση κατάρτιση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου τοπικού σχεδίου διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με σκοπό τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και του κόστους για το δημότη. Διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας με όμορους Δήμους.
  • Ψήφιση ενός ρεαλιστικού, εφαρμόσιμου και οικολογικού δημοτικού κανονισμού καθαριότητας και προγράμματος οδοκαθαρισμού.
  • Ευαισθητοποίηση – Εκπαίδευση – Ενημέρωση των δημοτών για την αναγκαιότητα υιοθέτησης μεθόδων ανακύκλωσης.
  • Διαλογή απορριμμάτων στην πηγή.
  • Κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων και αξιοποίηση αυτών.
  • Δωρεάν διάθεση σακουλών διαχωρισμού στα σπίτια.
  • Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Δημιουργία σύγχρονου δημοτικού χώρου στέγασης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας.
  • Δημιουργία δικτύου πράσινων σημείων.
  • Μελέτη και κατασκευή των απαραίτητων σημείων συλλογής και υποδομών διαχείρισης οργανικών αποβλήτων (κλαδέματα, απόβλητα τροφίμων, υλικά κατεδάφισης κλπ) και αγροτικών αποβλήτων (συσκευασίες φυτοφαρμάκων, πλαστικά δικτύου άρδευσης κ.α.).
ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε ολόκληρο το πρόγραμμά...

Πολιτισμός από όλους και με όλους

Θεωρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλέον κατάλληλος...

ΝΕΟΛΑΙΑ

Ο Δήμος θα πρέπει με πρωτοβουλίες του να συμβάλει...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη να δώσει...

Φροντίδα για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς του Δήμου μας!

«Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ