Τουρισμός

Όραμα της παράταξή μας είναι η στήριξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, ενισχύοντας όμως παράλληλα την ικανότητά του να λειτουργεί και να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων του κλάδου. Στόχος πρέπει να είναι ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, ποιοτικά ανώτερο, που θα αξιοποιεί τοπικούς πόρους και θα συνδέεται και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας. Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσω της επεξεργασίας ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, που θα στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και στη βελτίωση της ταυτότητας, της διαχείρισης και της προβολής του Δήμου μας.

  • Κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής δράσης και προβολής του Δήμου μας, με απώτερο στόχο, μέσω και της καθιέρωσης ετήσιων συναντήσεων, την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό φορέων: Δήμου, επιχειρηματιών, κατοίκων και επισκεπτών. 
  • Ίδρυση τοπικού Παρατηρητηρίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και δημοτικού Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) για το Δήμο μας, αξιοποιώντας τη σχετική νομοθεσία.
  • Βελτίωση των υποδομών ξενάγησης, εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των επισκεπτών καθώς και των υποδομών για τους ΑμεΑ επισκέπτες. Σχεδιασμός και δημιουργία δικτύου υποδομών τουριστικής εξυπηρέτησης (περιπτέρων, info kiosk κ.α.) σε καίρια σημεία τόσο της πόλης του Ναυπλίου όσο και των λοιπών κοινοτήτων και των αρχαιολογικών χώρων με στόχο την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των τουριστών/επισκεπτών.
  • Προβολή των τοπικών προϊόντων, παραδόσεων και χώρων, καθώς και των πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων και σύνδεσή τους με την τουριστική δραστηριότητα, με την οργάνωση εκθέσεων τοπικών προϊόντων και τη συνεργασία με τοπικούς συνεταιρισμούς και συλλόγους.
  • Προώθηση του αγροτουρισμού και του πεζοπορικού τουρισμού και συντήρηση των σχετικών υποδομών με σκοπό τη σύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με το σύνολο του Δήμου μας, την προσέλκυση επισκεπτών, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και εν τέλει την παραγωγή ενός διαφοροποιημένου και βιώσιμου μοντέλου.
  • Ανάδειξη και προστασία της προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς από τη μη αναγκαία και σε υπέρμετρο βαθμό τουριστικοποίηση και από τα φαραωνικά έργα που απειλούν τον χαρακτήρα του Δήμου μας (βλ. μαρίνα).
  • Προάσπιση του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραλιών και του δικαιώματος του Δήμου να διαχειρίζεται ελεύθερα τις παραλίες μας προς όφελος των πολιτών.
ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Subscribe

Σχετικά

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε ολόκληρο το πρόγραμμά...

Πολιτισμός από όλους και με όλους

Θεωρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλέον κατάλληλος...

ΝΕΟΛΑΙΑ

Ο Δήμος θα πρέπει με πρωτοβουλίες του να συμβάλει...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη να δώσει...

Φροντίδα για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς του Δήμου μας!

«Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία...
spot_imgspot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ